Mark3D Benelux Blog

Binnenkant 3D geprint onderdeel

Binnenkant 3D geprint onderdeel Bij het klassieke FFF 3D printproces wordt het onderdeel laagje voor laagje geproduceerd. Dankzij deze technologie kan er met een honingraatstructuur metaal geprint worden, wat ervoor zorgt dat materiaal en gewicht bespaard wordt.

February 14, 2022

Filamenten

Nummer 1 in Europa!

Voor de zésde keer op rij is Mark3D benoemd tot best performing partner in Europa van Markforged.💪

February 11, 2022

Algemeen

3D printen in het onderwijs!

Sterk Techniek Onderwijs – Passie In Techniek (STO – PIT) heeft in samenwerking met cadmesnl , UAV+ en mark3dbenelux een compleet lespakket ontwikkeld, waarmee studenten kennis en ervaring op doen met het 3D printen.

February 8, 2022

Filamenten

Nu printen we onderdelen die groter zijn dan onze desktopprinters!

Nu printen we onderdelen die groter zijn dan onze desktopprinters! De nieuwe FX20 is groter, sneller en produceert nog hetere onderdelen; grote onderdelen, snellere compontenten & nog heter!

February 2, 2022

Filamenten

Van ontwerp naar functioneel onderdeel

Van ontwerp naar functioneel onderdeel Krachtig, Betrouwbaar, Veelzijdig Creëer eenvoudig werkende prototypes, productiegereedschappen en sterke functionele onderdelen met de @ultimaker S5 3D printer!

January 28, 2022

Filamenten

Ultimaker S5

Ultimaker S5 Krachtig, Betrouwbaar, Veelzijdig Creëer eenvoudig werkende prototypes, productiegereedschappen en sterke functionele onderdelen met de @ultimaker S5 3D printer!

January 27, 2022

Ultimaker S3

January 19, 2022

Filamenten

Rob’s Bikecenter

In 2002 is Rob van der Houven zijn eigen fietsenwinkel, robs_bikecenter, begonnen. In de zoektocht naar beter is hij zich meer gaan specialiseren in custom build fietsen.

January 14, 2022

Filamenten

H13 Gereedschapsstaal

H13 Gereedschapsstaal H13 Gereedschapsstaal is een warmwerkstaal dat bekend staat om zijn sterkte en weerstand tegen thermische schokken. Het is gelegerd met chroom, molybdeen en vanadium. Zelfs dát kan worden geprint met de Markforged Metal X 3D printer!

January 12, 2022

Filamenten

Additieve Manufacturing van metalen

Additieve Manufacturing van metalen Dit voorbeeld, zonder vloer en plafond, geeft weer hoe 3D geprinte metalen componenten er aan de binnenkant uit kunnen zien. Door de honingraadstructuur is het materiaalverbuik sterk verminderd.

January 6, 2022

Filamenten

High Strength High Temperature Glasvezel

High Strength High Temperature Glasvezel High Strength High temperature (HSHT) Glasvezelonderdelen zijn maarliefst 5 keer zo sterk en 7 keer zo stijf als Onyx. Dit materiaal is daarbij ook nog eens geschikt voor hoge bedrijfstemperaturen!

January 4, 2022

Filamenten

Glasvezel

Glasvezelonderdelen zijn 2,5 keer sterken en maarliefst 8 keer stijver dan onyxonderdelen. Het versterkt onderdelen tot zeer sterke en stevige gereedschappen!

December 28, 2021

Filamenten

Merry Christmas

Merry Christmas Het team van Mark3D wenst je fijne feestdagen toe!

December 23, 2021

Filamenten

Nylon is een sterk, stijf en betrouwbaar technische thermoplast

Nylon is een sterk, stijf en betrouwbaar technische thermoplast. Nylon is een sterk, stijf en betrouwbaar technische thermoplast. Het materiaal heeft een gladde, niet-schurende oppervlakte en kan zelfs met continuous fiber filamenten worden verstevigd.

December 21, 2021

Filamenten

Koper: Geleidend, buigzaam metaal geoptimaliseerd voor thermische en elektrische bewerkingen

Koper: Geleidend, buigzaam metaal geoptimaliseerd voor thermische en elektrische bewerkingen . Zuiver koper heeft een uitstekend thermisch en elektrisch geleidingsvermogen in vergelijking met traditionele metalen. Markforged koper bezit betere geleidingskenmerken dan gelegeerd koper dat op DMLS-mach

December 16, 2021

Filamenten

Bij carbon fiber gaat het om de binnenkant.

Bij carbon fiber gaat het om de binnenkant. Carbon fibers zijn in de machinebouw zeer gewild om hun sterkte-gewichtsverhouding, vooral bij toepassingen onder spanning. Wanneer de fibers aan een matrixmateriaal worden gebonden, vormen zij ongelooflijk lichte, sterke structuren.

December 14, 2021

Filamenten

Print elk onderdeel wanneer jij dat wil, waar ook ter wereld!

Print elk onderdeel wanneer jij dat wil, waar ook ter wereld! Door de Eigersoftware van Markforged print je eenvoudig de onderdelen die jij nodig hebt. Upload je STL bestand in de dynamische additieve printersoftware en stel zelf in hoe flexibel of stevig je het geprinte product wil maken.

December 9, 2021

Filamenten

Prijswijzigingen

December 8, 2021

Filamenten

Bigger, faster, stronger!

Een grotere printer betekent ook grotere filamentrollen. De FX20 kan met filamentrollen van maarliefst 3200cc printen.

December 7, 2021

Filamenten

Price adjustments and Print benefits!

Price adjustments Over the past year and a half, organizations around the world have felt the concerns, constraints and economic consequence of the pandemic in the global supply chain. After careful consideration by Markforged, the decision was made to adjust the prices of machines.

December 7, 2021

Filamenten

Carbon Fiber

Carbon Fiber biedt van onze versterkende vezels de hoogste sterkte/gewichtsverhouding. Zés keer sterker en áchttien keer stijver dan Onyx! Hierdoor wordt Carbon Fiber versterking vaak gebruikt voor onderdelen die zijn ontworpen om aluminium onderdelen te vervangen.

December 1, 2021

Filamenten

Ontdek de Markforged FX20

Ontdek de Markforged FX20! The Beast in Additive Manufacturing! Met maarliefst een bouwvolume van 525 x 400 x 400, een printsnelheid tot 8 keer sneller dan de standaard printinstellingen en een nauwkeurigheid van 0.05 mm is de FX20 de grootste, snelste en meest geavanceerde 3D printer die @markforge

November 25, 2021

Filamenten

Inconel: Superlegering voor sterkte en bestand tegen hoge temperaturen

Met een smeltpunt van méér dan 1.000°C is Inconel 625 dé veilige en kosteneffectieve superlegering voor 3D-printen.De sterkte van Iconel gecombineerd met zijn indrukwekkende hittebestendigheid, maakt het ideaal voor warmte- en druk afscherming.

November 24, 2021

Filamenten

Kevlar

Kevlar is erg duurzaam, heeft de beste slijtvastheid en is het meest flexibele vezelmateriaal. Daardoor is het het ideale materiaal voor herhaalde en plotselinge spanningen! Het is zo stug als glasvezel, maar veel rekbaarder, waardoor het veel in grijpertechnieken wordt toegepast.

Filamenten

Happy New Year!

Happy New Year! Het einde van het jaar is weer in zicht. Mark3D Benelux bedankt iedereen voor de leuke gesprekken, spannende uitdagingen en mooie samenwerkingen. Ook in 2022 staan wij weer voor jullie klaar!

Filamenten

Crashtest: Hoe stabiel is een 3D-geprint droneframe?

Hoe stabiel is een 3D-geprint droneframe? Met zijn nieuwste droneframe-ontwerp heeft Stefan Obermayr de grenzen van zijn 3D-geprinte frame getest in een crashtest.

Filamenten

Ultimaker

Filamenten

Functionele metalen onderdelen gemakkelijk en veilig printen!

Functionele metalen onderdelen gemakkelijk en veilig printen! Het Markforged Metal X systeem is een gebruiksvriendelijke end-to-end metaal 3D printoplossing die metalen onderdelen kan produceren met grote ontwerpvrijheid. Het platform is zo ontworpen dat het eenvoudig en veilig te gebruiken is en da

Filamenten

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.