Printmaterialen voor de 3D printers van Markforged

Markforged biedt het grootste scala aan materiaalmogelijkheden. 3D print functionele componenten, zoals lichtgewicht gereedschappen, montagehulpstukken, productietools of volledig werkende eindproducten.

Materiaal online bestellen

Basis materiaal

Onyx levert stijve, sterke en nauwkeurige onderdelen. Het is 1,4 keer sterker en stijver dan ABS en heeft een uitstekende oppervlakteafwerking. Nylon onderdelen zijn flexibel en slagvast. Onyx en nylon kunnen elk worden versterkt met Markforged continuous fiber materialen.

Meer informatie

Composieten

Gevormd uit de combinatie van twee materialen, zijn composietonderdelen ongelooflijk sterk en veelzijdig. Ons unieke fabricageproces stelt u in staat om onderdelen te printen die vele malen stijver en sterker zijn dan de typische 3D geprinte onderdelen.

Meer informatie

Metalen

Onyx levert stijve, sterke en nauwkeurige onderdelen. Het is 1,4 keer sterker en stijver dan ABS en heeft een uitstekende oppervlakteafwerking. Nylon onderdelen zijn flexibel en slagvast. Onyx en nylon kunnen elk worden versterkt met Markforged continuous fiber materialen.

Meer informatie

Basis materialen (plastic matrix)

Bij Fused Filament Fabrication (FFF) verwarmt de printer de thermoplastische fiber tot het smeltpunt bijna is bereikt. Door nozzles wordt het materiaal laag voor laag aangebracht, waardoor een plastic matrix ontstaat. Markforged 3D-printers printen alle thermoplastics met deze methode.

Download materiaal eigenschappen

Onyx (Nylon/PA6 met Micro-Carbon Fiber)

Onyx is een technische thermoplast. Onyx biedt stijve, sterke en precieze onderdelen. Alleen het materiaal is al 1,4 keer stijver dan ABS en kan ook worden versterkt met een continuous fiber. Onyx verhoogt de lat als het gaat om oppervlaktestructuur, chemische weerstand en hittetolerantie.

Buigsterkte 71 MPa
Buigmodule 3,0 GPa

190€ / 800 cm³

Nu bestellen

Nylon/PA6

Nylon is een sterke flexibele thermoplast. Nylon onderdelen zijn flexibel en slagvast en kunnen worden gebruikt met elke Markforged-printer. Met continuous Carbon Fiber wordt het basismateriaal versterkt en past het vooral in omgevingen waar sterkte, stijfheid en slagvastheid vereist is.

Buigsterkte 50 MPaBuigmodule 1,4 GPa

170€ / 800 cm³

Nu bestellen

Onyx FR (Nylon/PA6 met Micro-Carbon Fiber)

Onyx FR is een vlamvertragende versie van onyx met een dikte van 3 mm volgens UL94 V-0. Dit nieuwe materiaal kan worden gebruikt voor printtoepassingen waarbij de brandbaarheid een punt van zorg is.

Buigsterkte 71 MPa
Buigmodule 3,6 GPa

230€ / 800 cm³

Nu bestellen

Onyx ESD (Nylon/PA6 met Micro-Carbon Fiber)

Onyx ESD is een statische dissipatieve, veilige variant van Onyx die voldoet aan strenge ESD-veiligheidseisen en tegelijkertijd een uitstekende sterkte, stijfheid en oppervlakteafwerking biedt.

Buigsterkte 83 MPa
Buigmodule 3,7 GPa

230€ / 800 cm³

Nu bestellen

Composieten (vezelversterking)

Continuous Filament Fabrication (CFF) is onze unieke en gepatenteerde technologie die vezelversterking toevoegt aan geprinte onderdelen. Binnen de thermoplastische matrix worden Continuous fibers geprint. De gebruiker beslist welke lagen worden versterkt, hoeveel deze worden versterkt -en in welke richting de fibers worden geplaatst. Daarbij kiest de gebruiker tevens zelf afhankelijk van de toepassing met welk type fiber het product wordt versterkt.

Download materiaal eigenschappen

Carbon Fiber

Carbon Fiber biedt van onze versterkende vezels de hoogste sterkte/gewichtsverhouding.Zes keer sterker en achttien keer stijver dan Onyx, hierdoor wordt Carbon Fiber versterking vaak gebruikt voor onderdelen die zijn ontworpen om gefreesde aluminium onderdelen te vervangen.

Buigsterkte 540 MPa
Buigmodule 51 GPa

150€ / 50 cm³
450€ / 150 cm³

Nu bestellen

Glas Fiber

Glasvezel biedt hoge sterkte tegen een betaalbare prijs. Glasvezel is 2,5 keer sterker en acht keer stijver dan Onyx en versterkt onderdelen tot sterke en robuuste gereedschappen.

Buigsterkte 200 MPa
Buigmodule 22 GPa

80€ / 50 cm³
230€ / 150 cm³

Nu bestellen

HSHT Glas Fiber

High Strength High Temperature (HSHT)-glasvezel biedt een vergelijkbare sterkte en temperatuurbestendigheid als aluminium. Het is vijf keer zo sterk en zeven keer zo stijf als Onyx en zeer geschikt voor gebruik bij hoge bedrijfstemperaturen.

Buigsterkte 420 MPa
Buigmodule 21 GPa

100€ / 50 cm³
300€ / 150 cm³

Nu bestellen

Kevlar

Licht van gewicht, duurzaam en sterk. Kevlar® is uiterst duurzaamheid, waardoor het optimaal is voor onderdelen die herhaald en plotseling worden belast (impact). Het is zo stug als glasvezel, maar veel rekbaarder en wordt hierdoor veel in grijpertechnieken toegepast.

Buigsterkte 240 MPa
Buigmodule 26 GPa

230€ / 800 cm³

Nu bestellen

Vraag nu een Sample aan!

Overtuig uzelf van de sterkte van 3D geprinte componenten.

Vraag nu een sample aan

Metalen printmaterialen

Dankzij de combinatie tussen de bewezen MIM-technologie (Metal Injection Moulding) en ons unieke 3D printplatform gaat u van prototyping naar volledig functionele metalen onderdelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde materialen en werkwijze als bij het reguliere MIM proces.

Download materiaal eigenschappen

17-4 Roestvrij staal

17-4 Roestvrij Staal combineert hoge sterkte, corrosiebestendigheid en hardheid, waardoor het op grote schaal wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, medische en petroleumindustrie.

130€ / 200 cm3

Nu bestellen

H13 Gereedschapsstaal

H13 is een gereedschapsstaal dat veel wordt gebruikt in spuitgieten en gereedschapstoepassingen. Gelegeerd met chroom, molybdeen en vanadium staat het bekend om zijn sterkte en weerstand tegen thermische schokken.

230€ / 200 cm3

Nu bestellen

A-2 Gereedschapsstaal

A-2 gereedschapsstaal is luchtgehard met een uitstekende slagvastheid. We gebruiken het voor stempels, matrijzen en mallen op de Metal X

230€ / 200 cm3

Nu bestellen

D-2 Gereedschapsstaal

Het hoge Carbon -en chroomgehalte van gereedschapstaal D-2 biedt een zeer goede hardheid en slijtvastheid (maar is niet zo sterk als A-2). D-2 wordt vaak gebruikt voor snijgereedschappen.

230€ / 200 cm3

Nu bestellen

Inconel 625

Bekend om zijn hoge thermische en elektrische geleidbaarheid, ductiliteit en bewerkbaarheid, wordt koper veel gebruikt in warmtewisselaars en elektrische en constructietoepassingen.

330€ / 200 cm3

Nu bestellen

Koper (99,8 %)

17-4 Roestvrij Staal combineert hoge sterkte, corrosiebestendigheid en hardheid, waardoor het op grote schaal wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, medische en petroleumindustrie.

300€ / 200 cm3

Nu bestellen

Lees meer over toepassingen met metaal 3D-printing!

Voor welke toepassingen is de Metal X geschikt? Hoe ontwerp ik op de juiste manier voor metaal 3D-printing? Wat zeggen gebruikers en waar kan ik meer informatie vinden? – Dit is de juiste plaats voor u! We hebben informatie die u direct naar de bijbehorende antwoorden leidt.

Design Guide

DfAM – Hoe ontwerpt u uw onderdeel het beste voor metaal 3D-printing? In deze handleiding vindt u waardevolle tips voor het ontwerp, de materiaalkeuze en de nabewerking.

Problemen oplossen

In deze white paper bekijken we drie voordelen van de productie van metaaladditieven en drie problemen die de technologie perfect kan oplossen.

Case Study

Stanley Black & Decker heeft een vierdelige assemblage vervangen door een enkel, kant-en-klaar onderdeel. De kosten- en tijdsbesparing zijn enorm.

Webinar

Een applicatie-engineer van Markforged legt het Metal X-systeem uit en welke materialen beschikbaar zijn. Hij toont ook een volledige oplage van het drukwerk tot aan het afgewerkte deel.

Lees meer over toepassingen met kunststof bedrukking met doorlopende vezels!

Welke continue vezel is geschikt voor welke toepassingen? Hoe ontwerp ik correct voor filament 3D printen? Wat zeggen gebruikers en waar kan ik meer informatie vinden? – Dit is de juiste plaats voor u! We zetten wat informatie op een rijtje die u direct naar de juiste antwoorden leidt.

Composite Design Guide

DfAM – Hoe ontwerpt u uw onderdeel het beste voor 3D-printing met composieten? In deze gids krijgt u waardevolle tips voor het ontwerp en de materiaalkeuze.

3D-printing in productie

Deze gratis gids dient als informatiebron voor ingenieurs en aannemers die een 3D-printer willen integreren in hun productieproces.

Primetall Case Study

Individuele armaturen voor een laserlassysteem waren vroeger gemaakt van aluminium en waren zeer zwaar en duur om te produceren.

3D printen en CNC bewerking

De twee productietechno-logieën hebben elk hun eigen voor- en nadelen, en dit artikel identificeert de toepassingen die het best van het ene of het andere profiteren.

Wilt u een demonstratie, heeft u vragen of wilt u een offerte aanvragen?

Neem dan contact met ons op via het formulier hiernaast:

Mark3D Benelux B.V.
Brabantlaan 3D
5216 TV 's-Hertogenbosch


Telefoon: +31 (0)73 3030490
Email: welcome@mark3dbenelux.com

Vul ons beveiligde webformulier hieronder in.

Hartelijk dank! Uw aanvraag is ontvangen.
Er gaat iets mis. Probeer het nog eens, of mail naar info@mark3dbenelux.nl