De economie van 3D printen

De economie van 3D printen is al lang een groot probleem in drukke technische bedrijven. Als dat het geval is in uw bedrijf, kunt u dit gegevensblad gebruiken om u te helpen beslissen over een Markforged 3D printer.

In deze handleiding (Engelstalig) vatten we de vereisten samen die u moet naleven bij het ontwerpen van aanvullende componenten.

Vul het formulier rechts in en u ontvangt de gids meteen.

Vul ons beveiligde webformulier hieronder in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

De berekening van een uitstekende terugverdientijd op de investering!

De laatste tijd is het argument voor een goede return on investment voor 3D printers steeds duidelijker zichtbaar. Hierdoor kunnen steeds meer mensen de lagere kosten ten opzichte van conventionele productie kosten gemakkelijk inzichtelijk maken en budget toewijzen aan investeringen in 3D print machines. Ondertussen is 3D printen een volwassen productie methode, op het gebied van prototyping, gereedschap/hulpmaterialen, onderdelen en natuurlijk complete (eind)producten voor klanten. Een nieuwe productie methode moet zich eerst bewijzen ten opzichte van bestaande technieken, maar berekeningen laten aanzienlijke voordelen zien; producten kunnen zomaar factor 8 goedkoper geproduceerd worden. Sommige producten kunnen zelfs alleen 3D geprint gemaakt worden.

In de fabricage is efficiëntie direct gekoppeld aan resultaat; 3D print productie is een zeer efficiënte manier van produceren. U gebruikt minder materiaal, u produceert nagenoeg zonder arbeid in te zetten, u heeft geen fysieke maar een digitale voorraad die oneindig houdbaar is en waar geen kapitaal, arbeid, afschrijving etc. voor nodig is. U maakt seriematig (kleine) oplages die u direct aan kunt passen aan omstandigheden of klantwensen. Industriële 3D printers kosten maar een fractie van wat de conventionele productiemachines kosten, waarbij ook bedienend personeel nodig is.

Deze handleiding (ENG), “The economics of 3D printing”, beschrijft de stappen die u kunt nemen om uw ROI te berekenen. Wij van Mark3D kunnen u ook helpen bij het berekenen van de kosten van 3D printen op het telefoonnummer 0031 (0)73 3030 490 en per e-mail welcome@mark3d.com.