3D printen sterker dan aluminium

Kunnen 3D geprinte onderdelen echt sterker en kosten effectiever zijn dan aluminium?

Aluminium is goedkoop, snel en gemakkelijk te verwerken en is al lang de eerste keuze bij het maken van prototypes en armaturen van alle soorten, maar de verwerking van het materiaal brengt installatie-, verwerkings- en arbeidskosten met zich mee, kleine series of complexe bewerkingen kunnen kostbaar zijn.

Markforged biedt een breed scala aan van 3D printers voor de moeiteloze productie van prototypen, armaturen en onderdelen met 3D afdrukbare kunststoffen. Deze zijn sterk, stevig, stijf en met name geschikt voor fitcontroles, armaturen, robotgereedschappen en kleine batchproducties.

Onyx, nylon en vezelversterkte kunststoffen zoals Carbon Fiber, Kevlar en Fiberglass zijn beschikbaar als printmateriaal. De grafiek rechts toont de sterkte, robuustheid, stijfheid en omgevingsweerstand van kunststoffen in vergelijking met aluminium.

Meer en meer bedrijven wenden zich tot koolstofvezelcomposieten om onderdelen van industriële kwaliteit snel en kosteneffectief te produceren. Jarenlang moest een balans tussen kracht, levertijd en kosten worden geaccepteerd. Conventionele polymeren konden snel en goedkoop worden gemaakt, maar de resulterende componenten hadden een aanzienlijke sterkte.

Een college in de VS heeft een met koolstofvezel versterkte nylon ketting op een 3D printer geprint om de sterkte van de 3D geprinte onderdelen te bepalen. Zie in de video hoe de ketting het equivalent van een 10t-cementmenger optilt voordat deze onder belasting breekt.

Het gaat niet alleen om stabielere 3D afdrukken. De 3D printtechnologie en vezelversterkte kunststoffen moeten ook kosteneffectief worden gebruikt. In het volgende voorbeeld ziet u het verschil in kosten tussen het maken van een 3D afgedrukte taak Kunststof onderdeel met vezelversterking en een gefreesd aluminium onderdeel van dezelfde geometrie.

De berekening van een uitstekende return on-investment!

Het argument van goede ROI (“return on investment”) is de afgelopen jaren veel sterker geworden in 3D printers. Het is altijd gemakkelijker om 3D printers te vinden, waarvan de kosten worden gerechtvaardigd door de voordelen. 3D printen is onmisbaar geworden in de productie. Tools en klantspecifieke componenten kunnen dus uitstekend worden geproduceerd. Hoewel de werkelijke waarde van een 3D printer op het eerste gezicht niet altijd duidelijk is, tonen nauwkeurige berekeningen een ander verhaal.

In de verwerkende industrie is productiviteit onlosmakelijk verbonden met omzet en productie. 3D-printers van hoge kwaliteit lijken in eerste instantie misschien te duur, maar kunnen u over het geheel genomen veel geld besparen. Veel van de kosten die verbonden zijn aan traditionele productie en de ROI verhogen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer te vinden in de productie van gereedschappen, mallen en prototypen.

In onze gids “De economie van 3D-printen” laten wij zien hoe u een ROI kunt berekenen. Download de gids en voer uw eigen berekeningen direct uit.

Lees meer over toepassingen met kunststof bedrukking met doorlopende vezels!

Welke continue vezel is geschikt voor welke toepassingen? Hoe ontwerp ik correct voor filament 3D printen? Wat zeggen gebruikers en waar kan ik meer informatie vinden? – Dit is de juiste plaats voor u! We zetten wat informatie op een rijtje die u direct naar de juiste antwoorden leidt.

Composite Design Guide

DfAM – Hoe ontwerpt u uw onderdeel het beste voor 3D-printing met composieten? In deze gids krijgt u waardevolle tips voor het ontwerp en de materiaalkeuze.

3D-printing in productie

Deze gratis gids dient als informatiebron voor ingenieurs en aannemers die een 3D-printer willen integreren in hun productieproces.

Primetall Case Study

Individuele armaturen voor een laserlassysteem waren vroeger gemaakt van aluminium en waren zeer zwaar en duur om te produceren.

3D printen en CNC bewerking

De twee productietechno-logieën hebben elk hun eigen voor- en nadelen, en dit artikel identificeert de toepassingen die het best van het ene of het andere profiteren.

De economie van 3D printen

De economie van 3D printen is al lang een groot probleem in drukke technische bedrijven. Als dat het geval is in uw bedrijf, kunt u dit gegevensblad gebruiken om u te helpen beslissen over een Markforged 3D printer.

In deze handleiding (Engelstalig) vatten we de vereisten samen die u moet naleven bij het ontwerpen van aanvullende componenten.

Vul het formulier rechts in en u ontvangt de gids meteen.

Vul ons beveiligde webformulier hieronder in.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.